tiistai 8. marraskuuta 2016

Huulten kuorintaa - osa 2

Viimeksi kirjoittelin yhden ohjeen kotitekoiseen huultenkuorintavoiteeseen ja nyt on päästy kokeilussa hieman pidemmälle ja olen kokeillut kotona myös kahta hieman erilaista reseptiä. Kaikkiin kolmeen olen ollut todella tyytyväinen. Lisäksi kustannukset ovat jääneet lähes olemattomiksi, kun olen voinut käyttää pääosin jo valmiiksi kotoolta löytyviä aineksia.

Ensimmäisessä ohjeessa käytettiin hunajaa ja sokeria ja öljyä, joita löytyy lähes kaikilta omasta kaapista, tässä nyt kaksi vähän erilaista mutta aivan yhtä yksinkertaista ohjetta.



Kotitekoinen huultenkuorintavoide 2
 
- huulirasvaa
- sokeria
- petroolihyytelöä (eli vaseliinia)

Varsinaisia mittasuhteita reseptiin ei ole, itse laitoin kaikkia kolmea suurinpiirtein saman määrän. Vaseliinin ja sokerin suhdetta muuttamalla saat voiteesta rakeisempaa tai kermaisempaa oman mieltymyksesi mukaan. Voit valita käytettävän huulirasvan myös oman mieltymyksesi mukaan, itse käytin sitä mitä kaapista sattui sillä hetkellä löytymään.

Sekoita kaikki aineet keskenään ja voide on valmis. Ota nokare voidetta sormiin ja hiero huuliin. Ylimääräisen voiteen voit vain pyyhkiä pois kuorinnan jälkeen.


~*~*~*~
 

Kotitekoinen huultenkuorintavoide 3
 
- 1 tl jojobaöljyä
- 2 tl sokeria
- pari tippaa elintarvikeväriä tai makuöljyä halutessa

Tämänkin reseptin ohje on hyvin yksinkertainen, kunhan sekoitat kaikki aineet yhteen. Öljyn/sokerin suhdetta voi aina muuttaa oman mieltymyksen mukaan mikäli haluaa hieman rakeisemman koostumuksen. Väri- ja makuaineet eivät ole välttämättömiä, voit käyttää tai olla käyttämättä niitä oman mieltymyksesi mukaan. Itse en kokenut niiden käyttöä tarpeelliseksi. Muistathan myös varmistaa, että käytettävät värit tai makuaineet soveltuvat kosmetiikkakäyttöön. Esimerkiksi saippuapaja.fi myy kosmetiikkakäyttöön soveltuvia makuöljyjä.

Ota valmista tahnaa sormiin pieni nokare ja hiero huuliin. Ylimääräisen tahnan voit vain pyyhkiä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti