0,75 l valmista hilloa
Ainekset:
700 g omenoita
200 g hillosokeria
½ dl Haganolin salmiakkimixeriä
Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat kuutioiksi. Laita omenakuutiot, hillosokeri ja salmiakkimixeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja osittain soseutuneet. Soseuta hienoksi sauvasekoittimella. Säilö puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.
(ohje kopioitu suoraan Kinuskikissalta)
Itse muunsin ohjetta hieman. Omenia taisi olla vähän enemmän, noin vajaan kilon verran. Kulhossa kun sattui niitä olemaan, enkä viitsinyt paria omenaa jättää käyttämättäkään. Lisäksi jätin omenat kuorimatta, ja keitin ja soseutin omenat kuorineen. Johtuisiko siitä, että hillosta ei tullut ihan yhtä mustaa kuin alkuperäisessä Kinuskissan ohjeen kuvassa. Olisi ehkä pitänyt vastapainoksi lisätä hieman lisää tuota mixeriä. Maku on kuitenkin vallan loistava. Kiitokset Kinuskikissalle ohjeesta. Ehkä tätä täytyy kokeilla toinen satsi ihan täysin ohjeen mukaan, jos lopputulos olisi vähän kauniimman näköinen.
Tuota mixeriä sai ostettua apteekista ja koska kyseessä on 5 dl pullo, josta nyt käytettiin vain pieni osa, tulevaisuudessa on varmasti pakko kokeilla myös muita reseptejä, joihin tuota mixeriä saisi käytettyä. Haganolin nettisivulla ainakin näytti olevan paljon ohjeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti